Retkikuntani koostuu yhdestä voimakastahtoisesta, joskin ruuan suhteen lepsusta tyttösestä. Synnyin 15.12.1988, jolloin vyötäröeläimet olivat vielä melko hyvissä voimissa. Kymmenisen vuotta syntymäni jälkeen vyötäröeläimien kanta alkoi uhkaavasti pienentyä. Huhujen mukaan amhatit meren toiselta puolelta alkoivat keskittyä vyötäröisiin. Miksi näin tapahtui, ei kukaan tiedä.

Olen asunut koko ikäni Helsingissä ja seurannut enemmän tai vähemmän valppaasti vyötäröeläimien katoa. Keskuudessamme on kilta, jonka jäsenet pyrkivät pyydystämään vyötäröisiä - ei ruuaksi, vaan turvaoloihin suojaansa. Minä kuulun heihin ja lupasin panna itseni likoon etsiäkseni vyötäröisten pienen lauman, jonka huhutaan piileskelevän jossain päin Suomea.

Harrastuksikseni voisin luetella kirjoittamisen, laulamisen ja tanssipelaamisen. Erikoista minussa on se, että horoskooppinani on sekä Jousimies että Lohikäärme. Kuin jing ja jang, kaksi vastakohtaa, päivä ja yö, Gimli ja Legolas, kissa ja koira jne. Ne tekevät minusta persoonallisen ja mielikuvituksekkaan ihmisen (tai niin ainakin ystäväni sanovat) ja aiheuttavat sen, että kikattelen pimeässä nurkassa itsekseni joka päivä.

En pyri pukeutumaan mitenkään erikoisuutta tavoittelevasti (vyötäröisethän saattaisivat vauhkoontua minut nähdessään), mutta joskus jaloissani saattaa olla vastavärien eriparisukkamaisuus. Väriä elämään tietysti kannattaa roiskia, eihän arkipäivän harmaudelta muuten pääsisi pakoon. :)

Joitakin lempikirjojani voisin luetella, ehkä elokuviakin. Ties vaikka löydettyäni vyötäröisen minulta vaadittaisiin haastattelua...

Kirjat:
-Burnett: Salainen puutarha
-Margaret Mahy: Ovi hiljaisuuteen
-Tuija Lehtinen: Vaniljasyndrooma
-Joanne Harris: Pieni suklaapuoti
-Rowling: Harry Potter ja viisasten kivi

Elokuvat:
-National Threasure
-Totoro (anime)
-Pirates of the Caribbean
-X-men
-Jurassic Park

Toisin sanoen olen aina tuntenut pystyväni samaistumaan syrjittyihin, yksinäisiin, valtavirrasta poikkeaviin (ja siihen palaaviin), tuntenut kiinnostusta seikkailuja ja sen tuomaa jännitystä kohtaan.

Jos kirjojen henkilöt punoisi yhdeksi, henkilö olisi arka, sisäänpäinkääntynyt lusmu, joka potisi hammassärkyä aina kun ajattelisi kiellettyjä suklaakonvehteja.

Jos elokuvien henkilöt punoisi yhdeksi, henkilö olisi huippuälykäs vouhottaja, jolla olisi ADHD ja suunnaton kiinnostus vaarallisia tilanteita kohtaan.

Mutta voidakseni aloittaa kunnolla Kadonneen vyötäröeläimen metsästyksen, on minun lopetettava prologi.